Piureul de legume al bebeluşului

piureul de legume al bebelusului

Bebe are 6 luni și a gustat deja prima legumă, poate și a doua…

Masa de prânz devine din ce în ce mai interesantă pentru el. Este momentul când în piure putem adăuga și testa o serie de legume potrivite vârstei lui.

Modul de preparare al piureului de legume pentru bebelușul de 6-7 luni

De preferință legumele se prepară la aburi pentru un gust mai plăcut și pentru ca mineralele să nu se “risipească” în apa în care fierb. În fiecare zi bebelușul va gusta un piure fin din legumele deja introduse. Iar la distanță de 3-4 zile îi putem adăuga câte o legumă nouă în cantitate progresiv crescătoare.

În acest mod debutul diversificării este suficient de blând pentru bebe.

Sugarul, care până de curând mânca doar lapte și cunoștea un singur gust, încearcă acum, mai rezervat sau mai curajos, gusturi și texturi noi. Dacă pașii care se fac în diversificare sunt mici, adică diferențe mici de gust de la o zi la alta, bebelușii vor accepta mai ușor schimbările pe care doriți să le faceți în alimentația lor.

La început, piureul se poate face prin amestecarea și pasarea tuturor legumelor deja introduse, împreună. În momentul în care încep să apară tot mai multe “nume” pe lista de legume acceptate, puteți face diferite combinații în funcție de gustul lui bebe și gustul propriu.

Micuțul Andrei, a cărui schemă de diversificare am prezentat-o aici, a primit în primele săptămâni un piure de legume care la început conținea morcov, apoi s-a adăugat progresiv păstârnac, dovlecel, ardei, cartof. Pe măsură ce s-au înmulțit legumele, mama sa a început să le combine în diferite moduri.

Apoi,

După ce bebe acceptă și mănâncă legumele putem adăuga în piure carnea de pasăre, apoi de vită. Iar spre 7 luni adăugăm câteva picături de ulei de măsline.

În acest mod, treptat, în alimentația sugarului apare “masa de prânz” care, mai târziu, de-a lungul vieții, va reprezenta masa cea mai importantă din punct de vedere caloric și nutrițional, a zilei.

Acestea fiind spuse, vă doresc diversificare ușoară, fără stres și cu un bebe mâncăcios!

© Nutriţie pediatrică

 

Distribuie acest articol:
fb-share-icon

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.