Piureul de legume al bebeluşului

legume,bebe,piure

Bebe are 6 luni și a gustat deja prima legumă, poate și a doua…

Masa de prânz devine din ce în ce mai interesantă pentru el. Este momentul când în piure se pot adăuga și testa o serie de legume potrivite vârstei lui.

Modul de preparare al piureului de legume pentru bebelușul de 6-7 luni

De preferință legumele se prepară la aburi pentru un gust mai plăcut și pentru ca mineralele să nu se “risipească” în apa în care fierb. În fiecare zi se poate oferi un piure fin din legumele deja introduse, iar la 3-4 zile se poate adăuga una nouă în cantitate progresiv crescătoare.

În acest mod debutul diversificării este suficient de blând pentru bebeluș, dar și pentru mamă. Sugarul, care până de curând mânca doar lapte și cunoștea un singur gust, încearcă acum, mai rezervat sau mai curajos, gusturi și texturi noi. Dacă pașii care se fac în diversificare sunt mici, adică diferențe mici de gust de la o zi la alta, bebelușii vor accepta mai ușor schimbările pe care doriți să le faceți în alimentația lor.

Până în momentul în care se ajunge la 5-6 legume introduse în alimentația bebelușului, piureul se poate face prin amestecarea și pasarea tuturor acestora împreună. În momentul în care încep să apară tot mai multe “nume” pe lista de legume acceptate, puteți face diferite combinații în funcție de gustul lui bebe și gustul propriu.

Micuțul Andrei, a cărui schemă de diversificare am prezentat-o aici, a primit în primele săptămâni un piure de legume care la început conținea morcov, apoi s-a adăugat progresiv păstârnac, dovlecel, ardei, cartof. Pe măsură ce s-au înmulțit legumele, mama sa a început să le combine în diferite moduri.

Apoi,

După ce bebe acceptă și mănâncă legumele, dar nu mai devreme de 6 luni, în piure se poate adăuga carnea de pui, apoi de vită, iar spre 7 luni se adaugă câteva picături de ulei de măsline.

În acest mod, treptat, în alimentația sugarului apare “masa de prânz” care, mai târziu, de-a lungul vieții, va reprezenta masa cea mai importantă din punct de vedere caloric și nutrițional, a zilei.

Acestea fiind spuse, vă doresc diversificare ușoară, fără stres și cu un bebe mâncăcios!

Poftă bună!

© Nutriţie pediatrică

 

Distribuie acest articol:
fb-share-icon

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.