Prepararea iaurtului de casă pentru bebeluși este foarte simplă și rapidă.
Ingrediente folosite:
-½ de litru lapte de vacă
-1 linguriță iaurt (de la un iaurt de casă preparat anterior sau de la un iaurt simplu, fara zahăr sau arome, din comerț)
Prepararea iaurtului de casă pentru bebeluși:
Se fierbe bine laptele de vacă, apoi se lasă să se răcească până aproape de temperatura camerei. Se adaugă lingurița de iaurt, se acoperă și se lasă la cald aproximativ 12-24 de ore.
Iaurtul astfel obținut poate fi servit bebelușului cu brânză de casă, mămăligă moale sau piure de fructe.
Poftă bună!
Etapa 6-8 luni. Bebelușii aflați în aceasta etapă de vârstă se găsesc la debutul diversificării. Ei pot mânca piureuri foarte fin pasate, moi, pot fi încă reticenți la gusturile noi. Preferă ca mâncarea să aibă un gust previzibil, destul de asemănător cu ce au mai gustat. Așadar, dragi mamici, în această etapă nu este momentul să căutați rețete noi și sofisticate în fiecare zi. Bebelușul dumneavoastră nu va putea să le aprecieze.
© Nutriţie pediatrică