bebelus,ficat,pui,diversificare,reteta,copil,mancare,ficat de pui,diversificare,nutritie,pediatrica,alimentație,reteta,copil, reteta, retete, bebeluș

Ficat de pui cu legume

Dupa vârsta de 7 luni, alimentația bebelușului poate fi îmbogățită cu ficatul de pui, sursă excelentă de fier și vitamine (A, grupul B, D, E, K). Combinația cu cartof, morcov și unt poate fi folosită cu succes pentru familiarizarea sugarului cu gustul ficatului.

 

Ingrediente:

  • ½ ficat de pui
  • 1 cartof
  • 1 morcov mic
  • ½ lingurită de unt

 

Mod de preparare:

Într-o oală mică se fierbe bine ficatul de pui. Separat se fierb la aburi cartoful și morcovul. Se lasă să se răcească circa 10 minute apoi se pun în vasul blenderului împreună cu untul și se pasează foarte fin. Se adaugă apă plată sau apă de la robinet, fiartă și apoi răcită, până când piureul capătă consistența acceptată de bebeluș.

 

Poftă bună!

 

Notă: gustul dulceag al morcovului și untului echilibrează gustul amărui al ficatului de pui, bebelușul acceptându-l astfel mai ușor.

 

Etapa 6-8 luni. Bebelușii aflați în această etapă de vârstă se găsesc la debutul diversificării. Ei pot mânca piureuri foarte fin pasate, moi; pot fi încă reticenți la gusturile noi. Preferă ca mâncarea să aibă un gust previzibil, destul de asemănător cu ce au mai gustat. Așadar, dragi mămici, în această etapă nu este momentul să căutați rețete noi și sofisticate în fiecare zi. Bebelușul dumneavoastră nu va putea să le aprecieze.

© Nutriţie pediatrică

Distribuie acest articol:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.