iaurt,reteta,preparare,fructe,bebelus,hrana,diversificare,lapte,branza,nutritie,pediatrica,alimentație, sugar,bebelușului,casa,lapte, iaurtul

Prepararea iaurtului în casă

Ingrediente:

-½ de litru lapte de vacă
-1 linguriță iaurt (de la un iaurt de casă preparat anterior sau de la un iaurt simplu, fara zahăr sau arome, din comerț)

 

Mod de preparare:

Se fierbe bine laptele de vacă, apoi se lasă să se răcească până aproape de temperatura camerei. Apoi se adaugă lingurița de iaurt, se acoperă și se lasă la cald aproximativ 12-24 de ore. Iaurtul astfel obținut poate fi servit bebelușului cu brânză de casă, mămăligă moale sau piure de fructe.

 

Poftă bună!

Etapa 6-8 luni. Bebelușii aflați in aceasta etapa de varsta se gasesc la debutul diversificarii. Ei pot manca piureuri foarte fin pasate, moi, pot fi inca reticenti la gusturile noi. Prefera ca mancarea sa aiba un gust previzibil, destul de asemanator cu ce au mai gustat. Asadar, dragi mamici, in aceasta etapa nu este momentul sa cautati retete noi si sofisticate in fiecare zi. Bebelusul dumneavoastra nu va putea sa le aprecieze.

© Nutriţie pediatrică

Distribuie acest articol:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.