Nutriţie pediatrică
Nutriţie pediatrică

Bine ați venit în acest colț dedicat alimentației sănătoase a copilului!

Cine sunt eu? Medic pediatru, interesată de domeniul nutriției copilului și de bolile asociate acesteia.

Din discuțiile purtate cu părinții, în cabinet, referitoare la alimentația copiilor lor, am realizat că informațiile la care au acces pacienții sunt contradictorii, iar majoritatea vin din surse incerte.

Site-ul Nutriție pediatrică se vrea a fi o sursă de informații de încredere pentru părinți, și nu numai, în care sfaturile și recomandările au un substrat științific bine dovedit. Articolele din categoria Copilul sănătos oferă date despre o alimentație corectă și echilibrată, informațiile din categoria Copilul obez și calculatorul rapid al IMC-ului se vor un sprijin pentru copiii cu probleme de greutate, iar regimurile speciale din categoria Copilul bolnav se referă la dieta ce trebuie urmată în anumite condiții de boală.

Am rezervat un spațiu mai larg pentru diversificarea alimentatiei sugarului deoarece este bine știută importanța alimentației sănătoase în această etapă de dezvoltare rapidă, cu achiziții psihomotorii esențiale pentru viitorul copilului. Orice deficit nutrițional apărut în această perioadă mai poate fi cu greu recuperat după vârsta de 2 ani.

Referințele utilizate pentru articole sunt reprezentate de recomandările și ghidurile emise de forurile științifice internaționale și naționale: Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Societatea Europeană de Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție Pediatrică (ESPGHAN), Ministerul Sănătății din România, Societatea Română de Pediatrie.

Acest site cuprinde recomandări generale și în nici un caz nu își dorește să înlocuiască consultul medical! Fiecare copil este (și e dreptul lui să fie) unic! Dacă aveți incertitudini privind starea sa de nutriție, faceți o vizită la medic!

Dacă aveți întrebări sau comentarii, sau dacă doriți să abordez un anumit subiect, vă rog să vizitați pagina de contact.

Lectură plăcută și utilă!
Dr. Camelia Bănuț, medic primar pediatru
Cluj Napoca

© Nutriţie pediatrică